Kurser

Få en bra start med din valp, bygg vidare på relationen med den äldre hunden eller gör bara något roligt ihop - oavsett vilken anledning ni har är ni välkomna att gå kurs hos oss, gammal som ung!

 

På våra kurser jobbar vi med moderna och positiva, ras- och individanpassade metoder i små grupper om ca 6-8 ekipage.

Vi har diplomerade valp-, allmänlydnads-, agility-, rallylydnads- samt freestyleinstruktörer.

Tack vare vår inomhushall kan vi också hålla kurser året om!

Så tycker kunderna

Kursinstruktörens insats var toppen. Hon är engagerad, kunnig och har en god pedagogisk förmåga samt ett sunt sätt att se på hundarnas inlärning. 

— Evelina Lindberg

Valpkurs

På valpkursen lägger vi grunden för en bra relation mellan hund och ägare. Vi lär valpen moment som är nyttiga i vardagen såsom kontakt, samarbete och störningstolerans. Dessa övningar kommer väl till nytta under träning av t.ex. koppelgående, inkallning, sitt, ligg och stanna kvar.
Vi går också igenom och pratar om säkerhet, olika inlärningsmetoder, vikten av en bra belöning, olika hundtypers speciella egenskaper samt valpens olika utvecklingsfaser och vad de innebär.
Vi individanpassar kursen så att den passar både dig med tävlingsambitioner samt dig som "bara" vill ha en trygg hund i vardagen!

 

Rekommenderad ålder: 3-6 månader vid start.
Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs!
Antal kurstillfällen: 6
Pris: 1295 kr

Vardagslydnad

För dig som redan gått valp- och/eller grundkurs och känner dig redo för att utveckla lydnaden ytterligare! Med fokus på bättre vardagslydnad med hjälp av samarbete och stark inlärning.


Rekommenderad ålder: Från 6 månader

Förkunskaper: Gått valp-/grundkurs
Antal kurstillfällen: 6
Pris: 1295 kr

RELATIONSLYFTET

Denna kurs är utformad för dig som strävar efter att få en starkare kontakt och bättre relation med din hund. Ni kanske precis har hittat varandra och behöver hitta en grundläggande "vi-känsla". Eller så känner du att det är dags att damma av samarbetet som legat i dvala under en längre eller kortare tid. Det kan kännas nödvändigt både i vardagslydnaden och/eller ute på tävlingsplanen. Oavsett miljö är kontakten det viktigaste vi har! Under denna kurs kommer vi titta närmare på olika verktyg som ökar hundens intresse för dig, utifrån era egna förutsättningar. Kursen kommer att individanpassas utefter era behov och vad just ni behöver för att nå era mål. Denna kurs passar alla oavsett tidigare erfarenheter.


Rekommenderad ålder: Från 6 månader

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs!
Antal kurstillfällen: 4
Pris: 1095 kr

Koppelkurs Följsamhetsträning

Drar din hund i kopplet på promenaden, och är den kanske svår att få kontakt med? Kanske vill den fram till spännande dofter, eller vill den fram och hälsa på främmande människor och/eller hundar?
Oavsett anledning vet vi att det kan vara jobbigt och frustrerande för dig som hundägare att dagligen bli "släpad" runt promenaderna och denna kurs har vi därför tagit fram speciellt för er!

Under denna koppelkurs tittar vi närmre på hur du kan bygga upp en bättre kontakt med din hund och hur ni kan träna för att äntligen kunna få njuta av de där lugna och avslappnande promenaderna ni alltid drömt om!


Rekommenderad ålder: Från 6 månader

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs!
Antal kurstillfällen: 4
Pris: 1095 kr

Inkallningskurs

Kommer inte din hund då du ropar, utan hittar hellre på annat? 
Detta kan för hundägaren vara ett stort irritationsmoment som tär på relationen mellan hund och ägare. 

Under denna kurs går vi igenom hur man går tillväga för att få en så bra inkallning som möjligt på sin hund, så att både hund och förare kan njuta av långa fria promenader i skog och mark!

Rekommenderad ålder: Från 6 månader

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs!
Antal kurstillfällen: 4
Pris: 1095 kr

Hundmöteskurs

Utfall under koppelpromenaden mot hundar, människor eller andra objekt är vanligt.

 

Under våra kurser utgår vi ifrån skvallerträning, som innebär att man lär hunden att "berätta" (=skvallra) till föraren om det den upptäckt, istället för att låsa sig på det som distraherar. Dock kan orsaken till att hunden gör utfall variera mellan individ och individ - därför anpassar vi träningen efter varje ekipages behov.

Rekommenderad ålder: Från 6 månader

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs!
Antal kurstillfällen: 6
Pris: 1295 kr

Sansa dig Passivitetskurs

Upplever du att din hund är lättstressad?
Kan den vara svår att nå och har svårt att slappna av?

Vissa hundar har koncentrationssvårigheter och Sansa dig är kursen för hundägaren som har bestämt sig för att ta tag i problemet.

Att kunna vara passiv är viktigt för alla hundar, vardagen är full av tillfällen när man måste kunna luta sig tillbaka och slappna av.

Under kursens gång kommer vi gå igenom hur man stegvis kan jobba med

passivitetsträningen på ett lättsamt och individanpassat sätt - både utifrån hunden, och ägarens förutsättningar.
Vi varvar teori och praktik för en effektiv inlärning och tydliga resultat.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs!
Antal kurstillfällen: 3
Pris: 995 kr

Hantera Mera! 

Med målet att hunden frivilligt och aktivt vill delta i all typ av hantering så som kloklippning, pälsvård, hälsokontroll, massage etc.
Förutom den praktiska aspekten - att hunden inte trilskas vid hantering och vård - stärker du förtroendet och tryggheten i er relation. Sluta behöva oroa dig inför kloklippningen och försäkra dig om att hunden litar på dig till fullo!

Efter kursen kommer din hund be dig att hantera mera!


Rekommenderad ålder: Från 6 månader

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs!
Antal kurstillfällen: 4
Pris: 1095 kr

Seniorkurs 

För hundägaren som är 50+

Välkommen på en kurs i gemensamhetens tecken! Träffa likasinnade hundägare som är sugna på att umgås och träna hund tillsammans.

Vi håller ett lättsamt upplägg som anpassas efter deltagarnas behov och önskemål, fokus ligger på att ha roligt och socialisera med likasinnade. Är vädret fint kan vi vara utomhus, annars är vi inne i vår trivsamma och välutrustade träningshall. Välkommen att lära känna nya två- och fyrbenta vänner! 

 

Fokus ligger på att ha en givande stund tillsammans och att lära känna nya vänner - både två- och fyrbenta.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs!
Antal kurstillfällen: 4
Pris: 1095 kr

Inför agility

Vill du att din hund bibehåller kontakt och samspel med dig även på avstånd?


Detta är en mångsidig aktiveringskurs som inkluderar externa belöningsformer, balansdiskträning som övar upp styrka, kroppskontroll, balans, koncentration, impulskontroll med mera. Ni får testa på typiska agilityhinder som tex tunnel och slalom varvat med passivitetsträning - för att hjälpa hunden hitta sin av- och på-knapp. Ni jobbar in praktiska grundfärdigheter till fortsatt hinderträning och får chans att testa om detta är aktiveringen för er.

 

Denna kurs passar dig som har en hund som passar in på en eller flera punkter:

 

  • Din hund är väldigt aktiv och påhittig

  • Din hund behöver träna upp sin impulskontroll

  • Din hund behöver jobba upp sitt självförtroende

  • Din hund behöver bli mer intresserad av dig

  • Din hund behöver fysisk träning

  • Din hund behöver mental stimulans
     

Rekommenderad ålder: Från 12 månader
Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs!
Antal kurstillfällen: 6
Pris: 1295 kr

Nosework

I nosework jobbar hunden med ett av sina främsta sinnen, luktsinnet. Sporten är öppen för alla raser och blandraser att tävla i och det är verkligen en tränings- och tävlingsform som passar alla!

I nosework söker hunden tillsammans med sin förare efter specifika dofter  i olika miljöer. Hundsporten är inspirerad av det arbete professionella sökhundar gör inom till exempel polisen och tullen, men det är framförallt ett enkelt och roligt sätt att aktivera sin hund!


Rekommenderad ålder: Från 6 månader

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs
Antal kurstillfällen: 6
Pris: 1495 kr

Rallylydnad

Rallylydnad är en sport där hund och förare tillsammans går en bana bestående utav ett flertal olika moment presenterade på skyltar.
Då du i rallylydnad också uppmanas att uppmuntra och peppa din hund uppfattas sporten därför ofta som ”glad och lättsam”, vilket den verkligen är! Detta har gjort att den lockat många utövare och rallylydnad passar verkligen alla, både hundar och förare!


Rekommenderad ålder: Från 6 månader

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs
Antal kurstillfällen: 4-6 (1,5-2 timmar/tillfälle)
Pris: 1295-1495kr

KLICKERTRÄNING (HELGKURS)

Detta är en grundkurs i Klickerträning.
Kursen passar dig som vill använda klicker i vardagen, lära din hund nya trick, få mer effektivt tänkande kring när du belönar och vilken betydelse det får när vi som förare/hundägare vet hur vi effektiviserar träningen.
Du kanske redan testat klicker lite men känner att du tappat träningen eller glömt hur man gör, då är även detta en kurs för dig!


Klicka in hundens beteende, belöna och ha roligt tillsammans!

Rekommenderad ålder: Från 6 månader

Antal kurstillfällen: Helgkurs, lördag+söndag kl. 10-15.00.

Pris: 1495kr

REALGYMNASIET

Realgymnasiets hundelever får varje år chansen att utbilda sig till hundinstruktörer via skolan. Dessa elever går sista året på gymnasiet och ska som avslutning själva hålla i en valp- eller grundkurs.

Vi vill självklart hjälpa skolan med detta och hjälper därför till att anordna en valp- eller grundkurs som går i vår regi, men som eleverna på Realgymnasiet själva håller i.
Eleverna deltar då först som åhörare på en av våra ordinarie valp- eller grundkurser för att se hur vi arbetar samt lär sig vårt kursupplägg.
Därefter får de sedan hålla en egen kurs tillsammans med ansvarig lärare som stöd (som är utbildad hundinstruktör) och som ser att allt går rätt till.

Dessa kurser hålls oftast under dagtid.

Rekommenderad ålder: Se våra ordinarie valp- och grundkurser

Antal kurstillfällen: 6

Pris: 650 kr

hund, hunddagis, glada, lyckliga, hundar

Kurser & Föreläsningar

MÅNDAG - FREDAG

06.30-18.00

 

LÖRDAG - SÖNDAG

Stängt

 

ÖPPETTIDER

DROP-IN KLOKLIPPNING

Måndag-fredag 
09.00-11.00 & 13.00-15.00

 

 

company_h_brand.jpeg

© 2008 AMNIS HUNDHUS

KONTAKT
TELEFON

076 - 14 81 340
 

MAIL

info@amnishundhus.se


Frågor rörande kurser:

kurser@amnishundhus.se

ADRESS

Bataljonsvägen 8
85238 Sundsvall
Sverige

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon