Butik

Tillbehör

Vi är stolta över att kunna presentera ett större sortiment närproducerade, svenska, ekologiska och miljövänliga varor i vår butik! 

Här nedan kan du läsa mer om vårt utbud!

Beco Pets

Beco tillverkar flertalet eko-vänliga produkter för husdjur, bland annat leksaker, hundbäddar och bajspåsar!

Gummileksaker
Dessa slittåliga gummileksaker är tillverkade utav ett unikt naturgummi bestående utav risskal och är därmed 100% giftfria och miljövänliga!

Repleksaker
Dessa repleksaker är tillverkad utav 100% naturlig hampa! Förutom att hampa är ett otroligt slitstarkt material så odlas det också helt utan bekämpningsmedel och är därför väldigt miljövänligt. Hampan består även utav väldigt korta fiber, och är därför mycket snällare mot hundarnas magar. Den har också en antibakteriell verkan och hjälper till att hålla hundens mun ren och fräsch!

Mjukdjur
Fyllningen i dessa mjukdjur består till 100% utav återvunna petflaskor, vilket gör dem både mjuka och på samma gång miljövänliga! Överdragen har dubbelsydda sömmar för extra hållbarhet.

Bajspåsar
Becos bajspåsar innehåller endast nedbrytbara material och tillsatser och kan därför brytas ned snabbt! Påsarna är också mycket slittåliga för att undvika missöden. Bajspåsarna finns i flera olika varianter – både små rullar (som passar till de flesta hållare på marknaden) och i större packen, både med och utan handtag. Även själva förpackningarna är tillverkade av återvunnet material och är i sin tur lätta att återvinna! 100% miljövänligt, med andra ord!

Bajspåsehållare
Dessa bajspåsehållare är tillverkade utav växtfiber ifrån bambu och risskal och är bortsett från att vara miljövänliga också otroligt slitstarka! De är dessutom väldigt enkla att använda och går att fästa så gott som var helst man vill med hjälp av de smarta gummibanden!

Hundbäddar
Dessa bäddar är tillverkad av en naturlig mix av hampa och bomull, med en fyllning tillverkad av återvunna petflaskor!
Bädden är mycket slitstark samtidigt som den också är mjuk och komfortabel för hunden. Då ytlagret endast består utav naturliga fibrer verkar den både lågallergent, antibakteriellt (tack vare hampan!) och stöter även ifrån sig smuts och fukt och därmed också dålig lukt! Finns i 4 storlekar (45-95 cm) och 2 färger (blått och brunt)

Alac

Svenska, giftfria läderkoppel och halsband!


Alac har tillverkat kvalitativa tillbehör till hund och katt sedan 1969. Deras varumärke borgar för högkvalitativa produkter i textil och läder. I deras läderproduktion används endast miljöcertifierat, svenskt, vegetabiliskt garvat Tärnsjö-läder, fritt från giftiga kemikalier och därmed ofarligt för såväl hundar som deras hussar och mattar!

Både halsband och koppel är mycket slitstarka, samtidigt som de är både bekväma och estetiskt tilltalande! I vår butik hittar ni både vanliga klassiska svarta halsband och koppel, samt mer exklusiva varianter med färgat foder/sömmar!

Nina Ottosson

Nina Ottossons filosofi är att hunden har fyra ben och ett huvud, och alla fem behöver stimulans på olika sätt - både fysiskt och mentalt!

Spelen aktiverar både hundens ” huvud och kropp” och motverkar och reducerar därmed mentala problem orsakade av understimulans, och de minskar även vikt problem. Att spela tillsammans stärker dessutom kontakten med din hund!

Varje produkt har en unik mekanism som innebär både mental och fysisk utmaning att arbeta sig igenom olika problemlösningar för att hitta det gömda godiset. Kollektionen finns i olika svårighetsgrader och passar därmed hundar i alla åldrar, storlekar och raser.

Så oavsett om du har en ”Forrest Gump” eller en ”Albert Einstein” finns det något Nina Ottosson spel som passar just din hund!


Nina Ottosson är enligt många hundpsykologer, hundtränare och veterinärer runt om i världen en av de bästa att utveckla och designa mentalt utmanande aktiveringsspel och leksaker för hundar. Produkterna är noggrant utvecklade av Nina Ottosson tillsammans med hundar, samt tillverkade av högsta kvalitet för bästa resultat och säkerhet för våra hundar samt miljön.


Material & miljö

Plastspelen är absolut gift- & splitterfria, flertalet är FDA testade och godkända för livsmedel för både djur och människa. Träspelen är tillverkade i Sverige av certifierat Svanen märkt ”Eco-Friendly” Carb 2 MDF material, vilket innebär att inget formaldehyd är tillsatt, vilket är mycket vanligt i likartade produkter av MDF.
 
MDF materialet är FSC certifierat, (minsta påverkan för både djur och natur vid avverkning av råvaran) , samt är det enda på alla marknader som är certifierade och godkända enligt Sveriges hårda regler för kompositskivor gällande miljö och hälsa! Råvaran har inte smutsats av tidigare användning eller inblandning av främmande och farliga ämnen som annars är mycket vanligt i liknande MDF skivor. Uttjänta träbaserade produkter kan tas om hand vid avfallsstationer, där träfraktioner kan flisas och utnyttjas som pellets eller som bränsle. Koldioxidutsläpp från förbränning av trä påverkar inte växthuseffekten. Askan från MDF Board, som ej är ytbehandlad eller behandlad på annat sätt, kan återföras till det naturliga kretsloppet och blir därmed en recirkulerande näringsresurs.

Alla träklossar i spelen är av ett hårt och kompakt träslag från svenska bokträd. I alla plastleksaker används endast återvinningsbar plast, vilken därmed kan inlämnas på miljöstationer med återvinning för plast. I de flesta plast detaljer till träspelen används en miljövänlig plast bestående av 40 % plast och 60 % träspån.

Svenska naturtugg

I denna djungel som vi har idag utav hundgodis, kex, kakor och pressade råhudsrullar ifrån länder vi inte ens vet namnet på, så kan det vara skönt att bara köpa ett okomplicerat godis till sin hund.


My Treats naturliga hundgodis innehåller inga färgämnen, inga konstgjorda tillsatser och inga giftiga konserveringsmedel alls. Vad du ser är vad du får. Ser du ett oxben så är det ett oxben, inte förvanskat på något sätt.

My Treats produkter är restprodukter ifrån olika svenska slakterier. De är varmluftstorkade i 72C, sedan nedfrysta för att behålla sin smakgaranti. Alla produkter fryses ned för att slippa tillsätta giftiga bekämpningsmedel och för att på så sätt kunna hålla skadedjur borta. Godiset är inte heller rökt eftersom det inte är bra för hundmagen.

Alla produkter är ifrån Sverige och idag räknas ju produkter inom vårt lands gränser som klimatsmart!

My Treats är också mycket selektiva vad gäller kvalitén på sitt hundgodis eftersom de anser att era hundar ska ha det bästa och mest exklusiva på marknaden. Kanske ligger prisbilden en aning högre än andra importerade råhudsprodukter, men så är det med riktigt god och hög kvalité. Och varför skulle du inte ge din hund det absolut bästa?

Farmfood Rawhide

Naturliga, giftfria tuggben - unika i sitt slag!

Farm Food Rawhide® tillverkas i Sydamerika av det inre, tjockare lagret på huden från nötboskap. Tillverkaren är en del utav ett större slakteri, och huden tas därför direkt vid slakt och vidare in till produktion. Huden är alltså 100% färsk och den besiktas också alltid utav veterinär på plats!

Detta är en produkt som garanterat är utan tillsatser, kemiska ämnen och fri från tungmetaller. Men det är inte bara ett nyttigt tugg - Farm Food Rawhide® fungerar även som en rengörande tandborste! När hunden tuggar skrapas tänderna och frigör kollagen, ett fiberprotein, vilket resulterar i att tandsten upplöses!

Trots sin tjocklek är huden lättsmält för hunden och eftersom den både är 100% ren och inte innehåller några som helst gifter eller andra tillsatser rekommenderas benen ofta till känsliga och/eller allergiska hundar (såvida de inte är allergiska mot just nöt).

Eftersom huden är så pass ren blir den inte heller klibbig på samma sätt som många andra ben på marknaden, och de kan normalt sett tuggas överallt utan att lämna fläckar (med undantag för vissa ”snabbtuggande” hundar, där salivfläckar kan uppstå). Eftersom benen inte blir klibbiga kan de med fördel också användas till långhåriga och/eller skäggiga hundar!

Farm Food Rawhide® garanti:
Farm Food Rawhide® garanterar att inga kemiska substanser eller tungmetaller så som krom, bromid eller arsenik används under tillverkningen. De är garanterat fria från färgämnen, smaktillsatser, doftämnen och konserveringsämnen. Därför är Farm Food Rawhide® bland de mest hälsosamma och säkra tuggbenen för hundar!
Farm Food Rawhide® är handgjorda i Brasilien under HACCP-lagstiftning och vi vill även uppmärksamma er på att inget barnarbete förekommer under tillverkningen av Farm Food Rawhide®

Out-n-Out

Skräddarsydda hundtäcken av svensk, eko-certifierad fårull!

Eco-certifierad ull
Plagget är tillverkat av två lager eco-certifierat ulltyg, stickat i Sverige. Yttre lagret består av en exklusiv, filtad varm, ullvara som håller passformen och ger en tålig ”finish”. Fodret består av en följsam, mycket skön ullinterlock. Samspelet mellan de två tygerna ger ett mycket behagligt, tåligt och värmande plagg i ren ull som är naturligt fukttransporterande och isolerar även om det blir blött. Ull är naturligt antibakteriellt och både stöter bort smuts och hämmar dålig lukt!

 

Skräddarsytt för perfekt passform
Täcket är designat av människor med gedigen textil kunskap och hundexperter inom friskvård och hundsport på mästerskapsnivå. Hunden behöver ha möjligheten att röra sig fritt före, mellan och efter träning, samtidigt som det är viktigt att den håller sig varm. Täcket är konstruerat så att det är enkelt att ta av och på utan att dra i hundens ben. Det går vid behov att stänga täcket baktill med hjälp av en förslutning under svansen.

 

Flera varianter
Täcket finns i tre färger (nature green, charcoal black & raspberry pink) och i hela 20 storlekar från 25-70 cm, och med flera storlekar anpassade för lite bredare hundtyper. Vi har tyvärr inte möjlighet att hålla alla varianter hemma, men vi tar gärna hem fler färger och storlekar på beställning! I lager finns alltid de vanligaste storlekarna i färgen nature green.

Bistos

Svensktillverkade träningsleksaker av hög kvalitet!

Bistos är en svensk tillverkare som producerar både hund- och kattleksaker samt en del tillbehör.

Deras hundleksaker är tillverkade i äkta skinn (får, ko och kanin) och har greppvänliga handtag med/utan expander. Allt skinn garvas helt utan gifter, och är helt ofarligt för så väl hund som förare! Handtagen är genomgående genom leksakerna för ökad kvalitet.

Leksakerna finns i stor variation gällande både storlek på skinnen, längden på handtagen och de finns både med/utan expander och pip, samt i ett flertal olika färger.
Då variationen är stor finns det något för alla hundar, och dessa skinnleksaker brukar locka fram leklusten även hos de lite kräsnare individerna!

Det finns även möjlighet att köpa lösa expander-handtag att fästa på hundens favoritleksak.

Majstor

SVENSKA, EKOLOGISKA VÅRDPRODUKTER!

Majstor har tagit fram naturliga och vårdande produkter för din fyrbenta väns tassar och päls!


Schampo och balsam
Majstor Schampo är ett naturligt ekologiskt löddrande schampo för hund, katt och andra pälsdjur. Milt och skonsamt för både hud och päls, och för miljön. Helt fritt från polyetylenglykol (PEG), mineraloljor och parabener. Innehållet är helt och hållet baserat på ekologiska, svenska ingredienser från naturen – ljung, lavendel, rosmarin och timjan. Stöter även bort ovälkomna kryp!

Balsamet är även det tillverkat utav naturliga och ekologiska svenska ingredienser som är dryga, milda och skonsamma mot djur och natur. Det skyddar och reparerar pälsen samt gör den lättare att reda ut. Lavendel och rosmarin förhindrar även småkryp att trivas!

Vårdande och skyddande tass-stift
Majstor erbjuder två sorters tass-stift tillverkade 
av naturliga och ekologiska svenska ingredienser.

Det vårdande stiftet smörjer och mjukar upp torra och känsliga trampdynor, verkar återfuktande samt läker och förebygger hudsprickor. Perfekt att ha som rutin att smörja in efter en långpromenad, oavsett underlag och väderlek. Skyddar även mot vägsalt och isbildning mellan tårna.

Det skyddande stiftet verkar förebyggande och skyddar trampdynorna från vägsalt, is och vatten. Det lämnar en skyddande hinna och håller din hunds trampdynor mjuka och smidiga, sommar som vinter. Förebygger hudsprickor och är praktisk och enkel att ha till hands inför promenaden.

Dental Sticks

Majstors dental sticks innehåller enbart naturliga ingredienser och erbjuder ett smaskigt och bekvämt sätt att bevara en frisk munhälsa. Den kantiga formen och ytmönstret hjälper till att hålla rent mellan tänderna och ner till tandköttskanten.

Detta är också en lågallergen produkt med rent lamm- eller kalkonkött samt extrakt från cikoriarot vilken bl.a. stärker din hunds immunitet och förbättrar matsmältningen.

Raw For Paw

Svenskt, ekologiskt hundgodis!

Raw For Paw började med en saknad efter det perfekta hundgodiset och en idé om att det är lättare att motivera och träna en hund när godiset är rätt. Det var också viktigt att godiset skulle vara ekologiskt, värna om djuren – och så oemotståndligt att hundarna skulle göra vad som helst för en bit till!

 

En tredje viktig faktor var att godiset skulle vara torrt men ändå fast så att matte och husse kunde förvara det löst i fickan utan kladd och smul, och att det hade så få kalorier som möjligt så att alla skulle kunna skämma bort sina älsklingar! Efter mycket funderande och entusiastiskt testande av Raw for Paws egna provsmakarproffs blev slutprodukten till slut detta drömgodis!

Raw for Paw hundgodis är frystorkat och tillverkas av älg, vildsvin och hjort som har strövat fritt i svenska skogar och levern kommer från kor från några få, väl utvalda svenska gårdar med fokus på god djuromsorg. Förpackningarna är även de miljövänliga då de är tillverkade utav miljövänligt papper.
Godiset är det första av flera produkter som lanseras under namnet Raw for Paw, ett svenskt livsstilsvarumärke för hundar och katter och för dig vars hjärta klappar lite extra för våra fyrbenta vänner.

Godiset består utav 100% frystorkat kött, helt fritt från några som helst tillsatser! Det finns i dagsläget i fyra fantastiska smaker:
Wild Moose (älg), Wild Deer (hjort), Wild Boar (vildsvin) och Beef Liver (nötlever).

Metizo Dezign

Svensktillverkade ergonomiska selar med "antidrag-effekt" samt greppvänliga koppel!

Metizoselen är framtagen med en ergonomisk utformning så att den inte skall belasta hundens känsliga nack- & ryggkotor. Hunden har helt fria luft- och andningsvägar då selen inte trycker över hundens hals. Hunden har full rörelsefrihet i denna sele. De mjuka remmarna är justerbara. Metizoselen är till största delen fodrad. Spännet sitter vid sidan av hunden för att inte ge skav eller på annat sätt irritera hunden.

Det finns två koppelfästen, det ena sitter uppe på ryggen, det andra fram på bröstbenet. Om man använder det främre koppelfästet så får inte hunden samma kraft att dra framåt, vilket kan leda till att hunden drar mindre i kopplet. Det är enkelt att byta koppelinfästning under promenaden.
Det är också reflex i hela selen för ökad synlighet.

Metizokopplet ger dig allt i ett - antiglid och reflexkoppel! Inbroderade gummitrådar ger dig det bästa greppet och precis som selen så är det reflex i hela kopplet för din och din hunds säkerhet. Handtaget är också fodrat för ökad komfort. Kopplet finns i åtta olika färger och två olika bredder. Färgerna är Röd, Svart, Blå, Orange, Rosa, Lila, Grön och Turkos.

MÅNDAG - FREDAG

06.30-18.00

 

LÖRDAG - SÖNDAG

Stängt

 

ÖPPETTIDER

DROP-IN KLOKLIPPNING

Måndag-fredag 
09.00-11.00 & 13.00-15.00

 

 

company_h_brand.jpeg

© 2008 AMNIS HUNDHUS

KONTAKT
TELEFON

076 - 14 81 340
 

MAIL

info@amnishundhus.se


Frågor rörande kurser:

kurser@amnishundhus.se

ADRESS

Bataljonsvägen 8
85238 Sundsvall
Sverige

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon