Butik

Svenska & Eko-vänliga hundfoder

Det här med hundfoder är verkligen en djungel och det finns idag otroligt många märken på marknaden! Vi har till vår butik letat efter "schyssta foder" som både har en hög kötthalt och så lite "onödiga tillsatser" som möjligt men som också tillverkas på ett schysst sätt ur både djurskydd- och miljösynpunkt! Detta är inte lätt att hitta, men efter övervägande har vi valt att satsa på svenska Bozita Robur och Sund Hundmat samt kanadensiska Acana, vilka du kan läsa mer om nedan.

Eftersom detta dock är en marknad i ständig utveckling och som just nu dessutom utvecklas väldigt snabbt, så håller vi dock alltid våra ögon och öron öppna efter nya intressanta produkter som lever upp till våra krav!

Bozita Robur

Bozita Robur är ett av de få svensktillverkade torrfoder vi känner att vi kan stå bakom rent
innehållsmässigt! Tyvärr baseras många av de svenska fodren idag på vete och andra spannmål, ett koncept vi inte är helt eniga med.

Bozita Robur är dock ett vetefritt torrfoder med kött som första ingrediens. Alla deras råvaror är 100% svenska (bortsett från ris som förekommer i vissa av produkterna) och håller högsta kvalitet och smaklighet. Alla råvaror fyller en funktion och är noggrant utvalda i syfte att naturligt stärka kroppens egna funktioner - hundar som äter Bozita Robur ska stå starka inför de mest krävande ansträngningar!

Bozita Robur innehåller en hög andel färskt svenskt kött, vilket ger en hög smaklighet och mycket god smältbarhet. Potatis, ärtor, ris och/eller majs istället för vete ger en glutenfri hundmat och fiber-sammansättningen verkar för en god tarmfunktion. Bozita Robur innehåller också megadoser vitamin C & E som tillsammans med selen ger ett komplett antioxidantskydd.

Hos oss hittar ni hela Bozita Roburs sortiment!

Sund Hundmat

Sund Hundmat är en svensk tillverkare utav färskfoder för hundar. De arbetar utifrån en strikt hållbarhetspolicy som omfattar allt från djurhållning till miljöpåverkan och till vad som slutligen hamnar i din hunds mage.

Sund Hundmat tar avstånd från intensivuppfödning
 och använder därför inte råvaror från till exempel gris eller kyckling i sina produkter. Deras foder är istället till 100% baserade på antingen nöt, lamm eller vildand och består av kött, brosk och innanmat i rätt proportioner för din hund, utan utfyllnad av vare sig spannmål eller grönsaker.
Köttet i produkterna kommer också enbart från områden där djuren haft fri tillgång till utevistelse på betesfält varje dag, året runt. Allt nötkött är 100% svenskt medans lamm och vildand kommer ifrån Nordtyskland (pga för liten tillgång till kött som uppfyller deras krav här i Sverige).


Produktion och nedfrysning utav färskfoder är dock energikrävande. Sund Hundmat klimatkompenserar därför genom att driva sin produktionsanläggning till 100% av förnyelsebar solenergi och tar även tillvara på det fina kött som vi i vår kultur av estetiska skäl inte vill äta men som fortfarande håller samma höga kvalitet.

Acana

ACANA är ett torrfoder unikt i sitt slag!

Det är faktiskt så att matsmältningssystemet hos dagens hundar och katter är samma som det hos deras vilda kusiner, så det är inte förvånande att deras födobehov fortsätter att vara detsamma! ACANAs rika och närande köttinnehåll utesluter därför högglykemiska kolhydrater, grönsaksproteiner, syntetiska tillsatser och allt annat som inte är naturligt och ämnat för din hund att äta.
 

Till skillnad från de flesta andra hund- och kattfoderproducenters foder motsvarar ACANAs utbud av färska lokalproducerade ingredienser din hunds naturliga kost genom att näringsämnena levereras i sin mest naturliga form - 100% färsk, utan nedfrysning!

Från frigående fågel, redeslagda ägg, gårdsuppfött kött och vildfångad fisk till solmogna frukter och grönsaker – alla ingredienser föds upp och odlas lokalt och är godkända som livsmedel för mänsklig konsumtion. De levereras dagligen färska till deras kök, utan konserveringsmedel och fyllda med näring.

Deras prisbelönta kök i mitten av den dynamiska agrikulturen i Alberta är utrustat med det absolut senaste inom tillredning av färsk mat. Tack vare det geografiska läget får de tillgång till lokala bönder som de samarbetar med för att deras strävan efter färsk, närproducerad mat ska nå nästa nivå!

The Champion Pet Food Story

Ta en titt på videon här till vänster för att få en inblick i tillverkningen av Acanas torrfoder!

MÅNDAG - FREDAG

06.30-18.00

 

LÖRDAG - SÖNDAG

Stängt

 

ÖPPETTIDER

DROP-IN KLOKLIPPNING

Måndag-fredag 
09.00-11.00 & 13.00-15.00

 

 

company_h_brand.jpeg

© 2008 AMNIS HUNDHUS

KONTAKT
TELEFON

076 - 14 81 340
 

MAIL

info@amnishundhus.se


Frågor rörande kurser:

kurser@amnishundhus.se

ADRESS

Bataljonsvägen 8
85238 Sundsvall
Sverige

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon