top of page
Butik.jpg

Den lilla butiken med det stora gröna hjärtat!

Vi vill göra det enkelt att handla hållbart, så istället för en stor butik med en "djungel" av olika varor och mängder med alternativ så har vi valt att satsa på ett mindre antal varor med ett "schysst tänk" och hög kvalitet.

Hos oss hittar ni därför nästan uteslutande varor som är närproducerade, svenska, ekologiska och/eller miljövänliga.

Dock så går det av förklarliga skäl tyvärr inte att få tag i klimatsmarta varor av precis allt, men vi gör vad vi kan och hos oss hittar ni både foder samt diverse tillbehör som leksaker, godis, tugg, vårdprodukter och bajspåsar som faller in under denna kategori.

Tyvärr kostar ibland vissa av dessa varor lite mer och vi har då också valt att ta in alternativ till dessa produkter. Detta då vi vill att alla ska ha råd att skämma bort sin hund med t.ex. tuggben, även om de inte är tillverkade utav prima finsk älghud!

Självklart är dock de billigare alternativen vi tar in inte heller "vilket skräp som helst". I exemplet med tuggbenen ovan har vi t.ex. som alternativ till älghudsbenen tagit in klassiska tuggrullar som, även om de inte är närproducerade, har genomgått flertalet kontroller och erhållit certifieringar som intygar hög kvalitet.

 

Något vi också undviker att ta in i vårt sortiment är produkter tillverkade utav kyckling och gris, även om de är svenska. Detta då vi känner att vi inte kan stå bakom den typen utav djuruppfödning och massproduktion av dessa djurslag som tyvärr är standarden inom dagens industri (vill du läsa mer om detta kan du t.ex. göra det här och här). Enda undantaget gäller foder, där många (de flesta faktiskt!) tyvärr är kycklingbaserade samt ofta även innehåller gris.
 

Vi letar också hela tiden efter nya produkter passande för vårt sortiment. Utvecklingen på marknaden går snabbt framåt, men dessa produkter kan ändå vara svåra att finna då de ofta produceras av små och nya företag som kan ha svårt att slå sig fram och in på marknaden. Så vi tar tacksamt emot tips om ni stöter på en produkt som ni tror skulle vara intressant för vår butik!

bottom of page