top of page
hundfotograf.jpg

Information

Vår butiks- och marknadsföringsansvarige Evelyn Edblad råkar även vara fotograf och vi kan därför även erbjuda porträttfotografering utav er hund.

Evelyn har mångårig erfarenhet utav så väl hundar som fotografering och vet hur hon ska lyckas fånga hundens personlighet på bild!

Vi erbjuder både fotografering i studio (på AMNIS HUNDHUS Södra Berget i Sundsvall), samt utomhus där helst du önskar. Kanske har ni en favoritplats där du vill passa på att föreviga din bästa vän?

Förutom klassiska porträttbilder på enstaka individer erbjuder vi även "familjeporträtt" med flera hundar, eller tillsammans med tvåbenta familjemedlemmar. Vi kan även fotografera hunden "in action" springandes ute i det fria, eller utövandes någon hundsport.

INFÖR FOTOGRAFERINGEN

Inför en fotografering är det bra att träna hunden att vara stilla i olika positioner, och att känna sig trygg med detta. I en studio (men även utomhus) blir miljön lätt konstlad där vi både vill att hunden ska sitta/stå/ligga på ett visst sätt, samtidigt som vi vill att den tittar åt ett visst håll. Har hunden då fått öva detta innan så blir den snabbare bekväm med situationen, och du kommer få fler bra färdiga bilder att välja bland!

Träna därför gärna hunden att både sitta, ligga och stå och stanna kvar. Du kan sedan också träna den att titta på t.ex. en leksak eller en godis i din hand, samtidigt som den behåller sin position.

Det behöver absolut inte vara perfekt - det är inga robotar vi vill fånga på bild! Men att hunden klarar att vara stilla några sekunder brukar vara att föredra, och det brukar också göra husse och matte lite lugnare (vilket brukar avspegla sig i hunden!).

bottom of page