top of page
Dagis.jpg

Om Dagis

Hos oss vill vi att din hund ska få vara lycklig och trygg, även då den tvingas vara ifrån dig och din familj. Vårt främsta mål är att erbjuda  våra dagishundar en bra och stimulerande vardag vilket bidrar till en högre och bättre livskvalitet, där hundens alla behov täcks.

Våra dagis har en familjär känsla och vi inreder våra hundrum med sängar, bäddar och gott om textilier för att hundarna ska känna sig som hemma. Här tar vi promenader anpassade efter hundarna i natursköna närområden och det blir mycket gos, lek och aktiviteter. 

 

Vi vill vara en trygg plats för både för hund och ägare, där vi alltid kan ha en öppen dialog tillsammans. Vi arbetar uteslutande med belöningsbaserade metoder och strävar efter en avslappnad och stressfri miljö för hundarna.

Vi finns här för hundens bästa!

UTBILDAD, FAST ANSTÄLLD PERSONAL

Vår personal kan hund! Alla våra anställda är utbildade hundskötare och/eller har tidigare erfarenhet av att arbeta med hundar. 
Vår personal arbetar också alltid med moderna och belöningsbaserade ras- och individanpassade metoder. Vi ser vem just din hund är, och försöker skapa rätt förutsättningar för att just denne ska trivas hos oss.
Vi har också fast anställd personal - varje ansikte skall vara bekant för både dig och din hund och ni skall känna er trygga tillsammans med oss och bli sedda, varje dag! 
Vår personal finns också alltid nära till hands då vi aldrig någonsin lämnar några hundar ensamma, utan det finns alltid minst en personal kvar med de hundar som väntar på/redan har varit ute på sin promenad.

MOTION, AKTIVERING & SOCIALT UMGÄNGE

Hos oss får din hund utlopp för alla sina behov!
Hundar är flockdjur och mår bäst av att inte behöva vara ensamma allt för långa stunder. Hos oss får din hund ingå i en trygg och stabil hundgrupp där den får möjlighet att utveckla sin sociala kompetens tillsammans med andra fyrbenta vänner. Dessutom får din hund även socialt umgänge utav vår personal, som ser till att din hund får så väl mys och gos som aktivering i form utav t.ex. brädspel, godissök, lek och bus. Allt detta får de i sina egna rum, och på vissa enheter även i en utomhushage och/eller inomhushall (beroende på lokalens utformning och enhetens förutsättningar).
Varje dag får din hund också minst en timmes promenad uppdelat på två tillfällen. Under promenaderna får hundarna möjlighet att uträtta sina behov, men tränas också att gå fint och lugnt i koppel tillsammans med sina rumskompisar och med andra hundgrupper före/efter sig.

LUGN & TRYGG MILJÖ

För att din hund ska trivas på dagis är det också viktigt att den får tid och möjlighet att vila i lugn och ro om dagarna.
Vi är därför mycket stolta över det arbete vi lagt ner på att skapa en lugn och trygg miljö för våra dagishundar! Trots att vi har många hundar på plats så har vi det väldigt lugnt och tyst om dagarna och mellan promenader och övrig aktivering kan hundarna utan problem koppla av.
Detta har vi uppnått genom väl sammansatta grupper samt tydliga regler och rutiner för våra hundar. För att hålla nere ljudnivån tillåter vi också endast personalen att vistas inne på dagisdelen.

Hundgrupperna både ras- och individanpassas i den mån det går, för att hitta rätt lösning för varje enskild individ.
Då vi bygger upp våra hundgrupper utgår vi alltid från storleken på hundarna och håller små-, mellan- och större hundar var för sig (på grund utav skaderisken). Därefter blandar vi både hanar och tikar (kastrerade så väl som okastrerade) och i olika åldrar i rummen för att försöka återskapa en så naturlig hundgrupp som möjligt, då det enligt vår erfarenhet gör hundarna lugna och trygga.
Eftersom vi har blandade kön i rummen så kan vi av förklarliga skäl inte ta emot löptikar under den period de löper, utan dessa hålls hemma tills de löpt färdigt.

MER INFORMATION

Mer information och svar på vanliga frågor om vårt hunddagis hittar du i artiklarna nedan:

Så tycker kunderna

"Hundkunnig, serviceminded och trevlig personal. 

  

Jag är lugn på dagarna för jag vet att
hunden har det bra!"

Marie Karnell, dagiskund

bottom of page