top of page

Päls- och hudvård under vinterhalvåret

Vintern kan vara en utmanande tid för våra fyrbenta vänner när det gäller hud och pälsvård. Kylan, den torra luften och vägsalt kan påverka hundens hud negativt, vilket kan leda till torrhet och klåda. I denna artikel kommer vi därför titta på några effektiva sätt att hantera och motverka dessa problem hos våra hundar!VAD ORSAKAR TORR HUD HOS HUNDAR UNDER VINTERN?

Under vinterhalvåret kan den kalla och torra luften dra fukt från hundens hud och päls, vilket gör den torr och skör. Dessutom kan vinterpromenader på saltade vägar och användningen av inomhusvärme också bidra till att torka ut huden. Torr hud och spruckna trampdynor hos hundar kan vara mycket irriterande och orsaka klåda, mjäll och till och med sår.TASSAR OCH PÄLS

Vissa raser och blandraser har mycket päls på tassar och ben som drar åt sig snö, fukt och smuts.

Utöver att detta ofta följer med in i hemmet och smutsar ner golv och möbler så kan det också orsaka hudirritationer och obehag hos hunden! En rekommendation är därför att hålla pälsen på utsatta ställen kort, och klippa den regelbundet.

Har du ej möjlighet att klippa hundens päls själv, så vänd dig till din närmaste hundsalong för hjälp.


Om du bor och promenerar i områden där vägar och trottoarer saltas rekommenderar vi också att ta för vana att skölja och torka av hundens tassar efter promenaderna. Detta motverkar att saltet ligger kvar på trampdynor samt i pälsen och orsakar hudirritationer!Det är också viktigt att underhålla hundens päls under vinterhalvåret. Många hundägare väljer att låta sina klipp-/trimmhundar spara ut och ha längre päls under de kalla månaderna, men det är då viktigt att denna regelbundet hålls efter med borstning och ev. bad!

En tovig och smutsig päls gör nämligen mer skada än nytta, och både isolerar sämre samt riskerar att orsaka irritationer i huden.

Har du svårt att hålla efter pälsen rekommenderar vi därför istället att fortsätta hålla pälsen kort, men istället använda värmande tröjor/täcken under de kalla dagarna.


För hundar som lätt drabbas av köldkramp i tassarna kan även skor/sockor speciellt framtagna för hundar vara en god investering!

Speciella "draghundssockor" skyddar dessutom tassarna mot skärskador och slitage från t.ex. is och skare, om man har en aktiv hund som springer mycket ute, eller som tränas i drag.NUTROLIN - KOSTTILLSKOTT FÖR HÄLSOSAM HUD & PÄLS

Ett effektivt sätt att främja en hälsosam hud och päls hos hunden är genom att tillföra nödvändiga näringsämnen i hundens kost. Nutrolin, ett ledande varumärke inom kosttillskott för husdjur, erbjuder produkter som är speciellt utformade för att förbättra hud- och pälskonditionen. Deras oljor innehåller essentiella fettsyror, som omega-3 och omega-6, vilka är kända för sina antiinflammatoriska och hudnärande egenskaper.

Regelbunden användning av Nutrolin-oljor kan bidra till att återfukta huden inifrån och främja en mjuk och glansig päls. Dessa tillskott är särskilt användbara under vintermånaderna när hundens hud behöver extra omvårdnad.MAJSTOR - TASS-SALVOR FÖR SKYDD MOT VINTERVÄDER

Hundens tassar är särskilt utsatta för vintervädrets påfrestningar. Kallt väder, snö och saltade vägar kan orsaka smärtsamma sprickor och torrhet i hundens trampdynor. Majstor erbjuder högkvalitativa tass-salvor som är speciellt utformade för att skydda hundens tassar mot dessa påfrestningar!

Salvorna är tillverkade med svenska och ekologiska ingredienser och bildar en skyddande barriär mot kyla och fukt, samtidigt som de återfuktar och mjukgör huden. Regelbunden användning av dessa salvor kan förhindra skador och obehag för hunden och håller tassarna i optimalt skick.

Salvorna kommer också som smidiga sticks som är mycket lättsamma att använda (och man slipper kladd)!


Salvorna finns i två utföranden:

  • Skyddande tass-salva som används i förebyggande syfte och som med fördel stryks på innan promenaden, då den lämnar en skyddande hinna på trampdynan.

  • Vårdande tass-salva som läker redan uppkomna sår och torrsprickor och verkar mjukgörande. Denna salva stryks med fördel på efter promenaden, så att den får verka ordentligt (trä en strumpa över tassen till salvan sugit in i trampdynan, om hunden är benägen att annars slicka bort den!).

De båda salvorna kan med fördel också kombineras!K9 COMPETITION - OPTIMAL PÄLSVÅRD FÖR VINTERN

Svenska K9 Competition är kända för sina högkvalitativa produkter inom hud- och pälsvård. Under vintern är det viktigt att använda milda men effektiva schampon och balsam för att undvika att ytterligare torka ut hundens hud och päls. K9 Competition erbjuder produkter med bl.a. aloevera som är skonsamma och lugnar redan irriterad hud samtidigt som de ger optimal rengöring och återfuktning.


För att komplettera hudvårdsrutinen erbjuder K9 Competition också den unika Paw'n Nose Balm, en salva speciellt utformad för att vårda hundens nos och trampdynor. Denna salva hjälper till att mjukgöra och återfukta hundens känsliga nos, vilket är särskilt viktigt under kalla och blåsiga vinterdagar. Den skyddar också mot torrhet och sprickor, vilket gör den till en oumbärlig produkt för många hundägare under vinterhalvåret!Hudvård för hundar under vinterhalvåret kräver uppmärksamhet och dedikation. Genom förebyggande åtgärder och att vid behov integrera nödvändiga kosttillskott och använda mjukgörande, läkande salvor kan du säkerställa att din hund får den bästa vården för sin hud och päls under de kalla månaderna, och därmed slipper obehag. Regelbunden användning av dessa produkter kommer att göra vintermånaderna mer behagliga för din hund och bidrar till att hålla denne glad och frisk!

92 visningar0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Kommentit

Arvostelun tähtimäärä: 0/5
Ei vielä arvioita

Lisää arvio
bottom of page