top of page

Fysträning under vinterhalvåret

Fysisk träning är viktigt för att hålla hunden frisk och glad, men det kan vara svårt att hitta bra utomhusaktiviteter under vintermånaderna som passar både hund och ägare. Lyckligtvis finns det ett par olika träningsalternativ inomhus för att hålla sina lurviga vänner i form!


På AMNIS HUNDHUS erbjuder vi en rad olika alternativ av fysisk träning inomhus för hundar, så som löpbands- och vibbrationsträning, balansbollsträning, olika kurser samt privatträning med vår hundfysioterapeut. Dessa alternativ är särskilt värdefulla för de som vill hålla sina hundar aktiva och friska under vintermånaderna när utomhusaktiviteterna kan vara begränsade.En av våra mest populära tjänster är löpbands- och vibbrationsträning. Denna träning är bra för hundens kroppskontroll, balans, steglängd, rörelsekontroll och muskelträning. Här tränas både hundens styrka och kondition!


Genom att anpassa fart och lutning kan man anpassa belastningen samt jobba med hundens rörelser, vilket kan vara svårt att göra under t.ex. en vanlig löprunda.Vibbrationsbehandling i sin tur är bra vid muskel- och ligamentskador, samt ger effekter som ökad muskelstyrka, balans, koordination och ökad cirkulation vilket underlättar återhämtning och främjar läkning. Ett mycket bra komplement till löpbandsträningen!Vår hundfysioterapeut erbjuder dessutom skräddarsydda privatträningar med bl.a. balansbollsträning, vilket är utformat för att ge hunden en helkroppsträning med inriktning på muskelgrupper från huvud till svans! Dessa övningar är både roliga för hunden och bra hjärngympa, samtidigt som de bygger både styrka, balans och koordination och är ett utmärkt sätt att hålla hunden engagerad och i bra form. (I denna artikel kan du läsa mer om just balansbollsträning!)Du som kund hos oss kan också boka vårat fysiorum på AMNIS HUNDHUS Södra Berget, där du själv kan träna din hund! Här hittar du både vårt löpband och vibbrationsplatta, samt flertalet olika balansbollar. Rummet bokas enkelt via vår hemsida, och du kan även köpa klippkort (tjänsten du bokar heter heter "Löpband & vibb").


Vi rekommenderar dock att först boka ett träningspass tillsammans med vår hundfysioterapeut för att få en introduktion av redskapen, samt tips på träningsupplägg och övningar. Är du bara intresserad utav löpbandsträning och vibb kan du boka tjänsten "Prova på löpbandsträning & vibb", annars bokar du tjänsten "Privatträning med hundfysioterapeut".


Sammanfattningsvis är våra träningsalternativ inomhus ett utmärkt sätt att hålla hundar aktiva och friska även under vintermånaderna. Vi säkerställer att er hund får den motion och fysiska stimulans den behöver samtidigt som den också har en rolig stund tillsammans med er!


Fler artiklar med liknande tema:

137 visningar0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page